Arctorna Mónival

Arctorna Mónival

Tápláló, hidratáló, bőrfeszesítő arcpakolás csokival

2017. december 04. - Mudra Mónika

A csokoládé finom, talán nem is létezik olyan ember, aki valamilyen formájában ne szeretné azt. De a csoki nemcsak a hangulatot dobhatja fel, hanem bőrápoló összetevőként is remekül funkcionál. Itt egy szuper tápláló-hidratáló-feszesítő arcpakolás, amit tuti, hogy imádni fogsz!

A pakolás összetevői:
- 2 evőkanál tiszta kakaópor (minél jobb minőségű, annál több benne az értékes összetevő)
- ¼ érett banán
- 1 evőkanál joghurt
- 1 teáskanál nyers méz

Kakaó
A kakaópor valójában ennek a pakolásnak a sztárja. Gazdag antioxidánsokban, magnéziumban, szelénben, mangánban, cinkben, rézben, káliumban, foszforban, vasban és kalciumban. Ásványi anyag tartalma és egyéb összetevői együttesen tesznek a sejkárosodás megelőzése és a bőrhibák helyreállítása érdekében. A kakaóban található koffein fokozza a vérkeringést és feszesíti a bőrt.

Banán
A csokoládé és a banán nemcsak ízben illenek egymáshoz, de a bőrápolásban is remekül együttműködnek. A banán rengeteg tápanyagot tartalmaz, ami nemcsak a szervezet, hanem a bőr számára is nagyon értékes. Sok-sok C-vitamint és B6-vitamint, valamint B1-, B2-, B3-, B5-, B9-vitamint, magnéziumot, káliumot, foszfort vasat és cinket is találunk benne. Ha nem vagy banán rajongó, akkor használj helyette extra joghurtot.

Joghurt
A joghurt telis-tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és imádja minden bőrtípus. Nyugtatja és hidratálja a bőrt, segít az egészséges PH-érték fenntartásában, pórusösszehúzó és bőrfiatalító hatású. Lehetőleg szabadon tartott állatoktól származó, ízesítetlen joghurtot használj a pakoláshoz!

Méz
A tiszta méz hidratálja, táplálja és tisztítja a bőrt. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt jól kezeli a pattanásos bőrt, csökkenti a bőr tökéletlenségeit. Érdemes tiszta, mindentől mentes, jó minőségű mézet vásárolni, közvetlenül termelőtől.

A pakolás elkészítése és alkalmazása:
- törd össze a banánt egy villával, majd add hozzá a többi hozzávalót,
- kend fel a masszát a megtisztított arcra és a nyakra,
- 10-20 perc elteltével mosd le langyos vízzel,
- és élvezd az eredményt! :)

Próbáltál már bármilyen csokis arcpakolást? Oszd meg velünk a tapasztalataidat!

Tornázd feszesre az arcodat!

Regisztrálj a Joyo online arctorna programba, ahol saját tempódban haladva megtanítalak arctornázni, és vezetett edzésekkel segítem a szépülésedet.

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő Arctorna Mónival workshopra, vagy jelentkezz a következő tréningre!

3e2e8462-a012-4903-bbd0-0d56d5f47543.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://arctornamonival.blog.hu/api/trackback/id/tr2213425833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása