Arctorna Mónival

Arctorna Mónival

Ránctalan nyak? Így Feszesítsd a nyakad tornával!

2017. május 26. - Mudra Mónika

A nyakbőrizom közvetlenül a bőr alatt lévő vékony izomlemez, melynek szerepe, hogy feszesen tartsa a nyak bőrét. Az izmok tónusának csökkénése a nyak bőrének ráncosodásához vezet. Ahhoz, hogy a nyak korai ráncosodását megelőzhessük, a nyakizmok rendszeres edzése és a helyes bőrápolás elengedhetetlen.

Itt egy jó gyakorlat a nyaki izmok karbantartására:

Feküdj a hátadra, a vállakat lazítsd el és engedd le őket. Picit emeld meg az álladat, majd fogd meg az egyik kezeddel a nyakadat. A másik kezed tedd rá a homlokodra tenyérrel lefelé és gyengéden nyomd a fejed a padló irányába. Feszítsd meg a nyakad úgy, hogy próbáld a fejed megemelni, miközben a homlokod nyomod lefelé. Nem kell, hogy a fej elemelkedjen a talajtól, a lényeg, hogy az ellenfeszüléstől a nyak izmai jól megfeszüljenek.
Tartsd meg a nyakfeszítést 20-25 másodpercig, majd lassan lazítsd le. Ismételd meg a gyakorlatot még kétszer. A legvégén nyújtással zárjuk a tornát. A fej maradjon a talajon, fordítsd el jobbra, tartsd meg néhány másodpercig, majd fordítsd el balra is. Könyökölj fel és lassan engedd hátra a fejed. Tartsd leengedve pár másodpercig, majd lassan emeld vissza. Jöhet a krémezés, egy pohár víz és egy mosoly :)

Ezekre figyelj a gyakorlat alatt:

  • mielőtt megfogod a nyakad (a gyakorlat elején), mindig emeld meg picit az állad. Ettől kisimul a nyak bőre és nem gyűrödik a bőr a tenyered alatt,
  • feszítések közben figyelj arra, hogy a vállakat ne húzd fel, azok végig maradjanak lazák,
  • és végül: soha ne grimaszolj gyakorlat közben, a munka csak a nyakizmoké legyen! 

 

Tornázd feszesre az arcodat!

Regisztrálj a Joyo online arctorna programba, ahol saját tempódban haladva megtanítalak arctornázni, és vezetett edzésekkel segítem a szépülésedet.

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő Arctorna Mónival workshopra, vagy jelentkezz a következő tréningre!

img_1073.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://arctornamonival.blog.hu/api/trackback/id/tr2712542055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása