Arctorna Mónival

Arctorna Mónival

Száműzd a ráncokat saját készítésű szérummal!

2017. május 22. - Mudra Mónika

 A C-vitamin szérum egy természetes bőrápoló összetevő, amely ideális mennyiségben főleg a csúcsminőségű szépségápolókban van jelen. Kutatások bizonyítják, hogy a C-vitamin segíti a kollagéntermelést, erőteljes antioxidáns hatása van, ezért kiváló öregedésgátló, ránctalanító és bőrfeszesítő. Védi a bőrt a UV-sugárzás káros hatásaitól, halványítja a pigmentfoltokat és segíti a bőr regenerációját is. Száraz vagy öregedő bőr esetén ez a szérum egy szuper jó megoldás!

Szerencsére van egy természetes, házilag is elkészíthető és olcsó szérum alternatíva, amely az eddigi tapasztalatok alapján éppúgy működik, mint a drága változatok. (Kipróbáltam, tényleg fantasztikusan működik!) Azonban van néhány dolog amire fokozottan figyelni kell, ha saját szérumot készítesz:

1. Óvatosan mérj, ne adj hozzá extra C-vitamint, mert az savas és csipni fogja a bőrt, ha a koncentráció túl magas!

2. Ha extra érzékeny bőröd van, több vizzel hígítsd!

3. Erősen ráncos vagy nagyon száraz bőrre lehet hozzá adni extra C-vitamint, de csak fokozatosan emeld az adagot és próbáld ki a kar belső részén, mielőtt az arcodra teszed!

Szérum alkatrészek

- 1/2 teáskanál természetes C-vitamin por (100% L-aszkorbinsav)
- 1 evőkanál desztillált víz (én másfél evőkanál vizet használtam, mert extra érzékeny a bőröm)
- vagy 1 teáskanál desztillált víz és 2 evőkanál glicerin
- 3-4 csepp E-vitaminolaj
- egy sötét színű üvegtartály tárolásra

Elkészítés

Keverd el a vízben a C-vitamin port, majd csepegtesd hozzá az E-vitamin olajat. Ha csak vizzel és C-vitaminnal készíted, akkor meg is vagy. Ezt legfeljebb 2 hétig tárold a hűtőszekrényben! Ha glicerint is használsz, akkor először keverd el a C-vitamin port a kisebb mennyiségű vízben, majd keverd hozzá a glicerint és az E-vitamint. Ez a verzió kb. egy hónapig tárolható, szintén a hűtőben. Használat előtt mindig rázd össze!

A tiszta C-vitamin por és a víz tonerként is működik. Fontos, hogy mindig a tökéletesen tiszta arcbőrre vidd fel a szérumot! Ha nyáron fényvédő alá használod, tovább fokozhatod annak védő hatását. Arra is fontos figyelni, hogy a tiszta C-vitamin por hőre, fényre, levegőre könnyen bomlik, ezért odafigyelést igényel a tárolása. Ne vegyél átlátszó csomagolásban lévő terméket és felbontás után érdemes azt mindig hűtőben tárolni!

Használtál már C-vitamin szérumot? Neked hogyan működött? Oszd meg velünk is a tapasztalataidat!

Tornázd feszesre az arcodat!

Regisztrálj a Joyo online arctorna programba, ahol saját tempódban haladva megtanítalak arctornázni, és vezetett edzésekkel segítem a szépülésedet.

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő Arctorna Mónival workshopra, vagy jelentkezz a következő tréningre!

img_1060.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://arctornamonival.blog.hu/api/trackback/id/tr1112532137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása