Arctorna Mónival

Arctorna Mónival

Házi lábápoló 10 perc alatt

2018. június 08. - Mudra Mónika

Most, hogy a meleg miatt sokat mászkálok mezítláb, iszonyú hamar kiszárad a talpam, ami nagyon kellemetlen száraz, égő érzéssel jár. (Akinek száraz a bőre, az pontosan tudja miről beszélek :() De a száraz, égő vagy hámló talpak nemcsak simán a láb szárazságának okai lehetnek, hanem valamilyen bőrprobléma is állhat a fenti tünetek háttérben. Ilyen például a nyáron gyakrabban előforduló gombás fertőzés vagy az ekcéma. Sokféle megoldás létezik a kiszáradt vagy problémás lábak kezelésére, de te magad is készíthetsz otthon szuper jó lábápolót, tényleg nagyon egyszerűen. Én már többször is megcsináltam ezt a krémet, nekem nagyon bevált és a családom is imádja :) Íme a recept!

A lábápoló hozzávalói:

  • 1/2 evőkanál méhviasz
  • 1 evőkanál sheavaj 
  • 1 evőkanál kókuszolaj (Cserélhető más olajjal is.)
  • 1 evőkanál kakaóvaj 
  • 3 csepp E-vitamin
  • 15 csepp teafaolaj (Fertőtleníti, gombátlanítja a lábakat.)
  • 10-15 csepp illóolaj a kedvenc illatodból (opcionális)
  • 15 csepp borsmenta illóolaj (A borsmenta frissíti és hűsíti a fáradt lábakat, ha lehet ezt az összetevőt ne hagyd ki!)

Elkészítés:

Olvaszd fel a méhviaszt gőz felett és amikor félig megolvadt tedd hozzá a sheavajat, a kókuszolajat és a kakaóvajat is. Amikor minden folyékony vedd le a gőzről és keverd hozzá a maradék összetevőket. (Figyelj arra, hogy ne legyen forró a gőzről levett olajmix, amikor hozzá adod az illóolajokat.) Öntsd a kész masszát egy tárolóedénybe és tedd egy kis időre hűtőszekrénybe, amíg teljesen megszilárdul! Este lefekvéskor jól masszírozd be a lábakat vele!

Tornázd feszesre az arcodat!

Regisztrálj a Joyo online arctorna programba, ahol saját tempódban haladva megtanítalak arctornázni, és vezetett edzésekkel segítem a szépülésedet.

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő Arctorna Mónival workshopra, vagy jelentkezz a következő tréningre!

bc9b8ef9-e5e5-4005-b519-06a3bd717ce8.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://arctornamonival.blog.hu/api/trackback/id/tr3314033312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása