Arctorna Mónival

Arctorna Mónival

Hogyan ránctalanítsunk meditációval?

2017. január 26. - Mudra Mónika

A meditáció a test és az elme tudatos ellazítása, figyelmünk belső énünkre fordítása. Célja az elme lecsendesítése, és a belső béke megtalálása. Amikor meditálunk, vagyis a belső énre figyelünk, az energiával tölt fel, amikor pedig a külső énre (egóra) fókuszálunk, akkor energiát veszítünk. Az egészséges test és szellem működtetéséhez elengedhetetlen az energiák egyensúlyban tartása. A meditáció több más mellett ebben is tud segíteni.

Hogyan meditáljunk?
Mivel a napi problémák megoldásán folyamatosan dolgozó elme teljesen leköti a tudatot, és a külső zajok is elvonhatják a figyelmet, eleinte nincs könnyű dolgunk. Keressünk egy csendes, nyugodt helyet, ahol senki sem zavarhat. Helyezkedjünk el kényelmesen, lehetőleg ülve meditáljunk, hogy ne aludjunk el. A meditáció tudatos belső énre figyelés, ami koncentrációt igényel. Amikor észrevesszük, hogy feljön egy gondolat, engedjük el és állítsuk vissza figyelmünket a belsőnkre. Ekkor újra tudatosak leszünk. Eleinte ez egy macska egér játék, de sok-sok gyakorlással könnyen megtanulható. Legyünk türelmesek! Sokat segít, ha meditáció alatt figyelünk a légzésünkre. Csak figyeljük a levegő ki- és beáramlását. Ez segít lenyugodni és eltereli a gondolatokat. Amikor az elme elcsendesedik, megjelenik a csend. Ez a csend vezet a belső nyugalom, a béke a szeretet és a boldogság állapotába.

Nem szükséges órákat eltöltenünk egy-egy ilyen meditatív állapotban, elegendő néhány perc tudatos befelé figyelés is. Rendszeres gyakorlással lecsendesedhetünk, megnyugodhatunk, ami csökkenti a stresszt, növeli a szellemi kapacitást, jó hatással van az egészségre és csökkenti a ráncok kialakulását is. Gyakoroljatok! :)

Tornázd feszesre az arcodat!

Regisztrálj a Joyo online arctorna programba, ahol saját tempódban haladva megtanítalak arctornázni, és vezetett edzésekkel segítem a szépülésedet.

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő Arctorna Mónival workshopra, vagy jelentkezz a következő tréningre!

img_0547.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://arctornamonival.blog.hu/api/trackback/id/tr5112157309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása