Arctorna Mónival

Arctorna Mónival

Gyorsan elkészíthető házi kézápoló masszázskrém

2017. szeptember 24. - Mudra Mónika

Én kimondottan a száraz, vízhiányos és érzékeny bőrűek táborába tartozom, ami azt jelenti, hogy fokozott bőrápolásra van szükségem. Persze ebbe nemcsak az arcbőr ápolása tartozik, hanem a teljes test, és a kéz bőrének ápolása is. A kéz ugyanúgy, mint az arc, mindig szem előtt van, és az évszakok többségében nem védjük semmivel. Kinézete, ápoltsága rendkívül sokat elárul rólunk és életkorunkról, éppen ezért érdemes különösen nagy gonddal ápolni azokat. Ma készítettem egy egyszerű kézmasszázs krémet teljesen natúr összetevőkből, ami nemcsak ápolja és védi a kezeket, de fényvédő hatása is van.

Összetevők
2 evőkanál sheavaj
1 evőkanál kókuszolaj
1 evőkanál jojóba olaj
4 csepp E-vitamin
2 csepp panthenol
1 lapos kávéskanál cink-oxid
8-10 csepp levendula olaj (opcionális)
1 db tiszta tégely

Így készítsd el
Vízgőz felett olvaszd fel a sheavajat, majd tedd hozzá a kókuszolajat és a jojóba olajat is. (Figyelj arra, hogy ne hevítsd túl a sheavajat, és csak akkor keverd hozzá a kókuszt és a jójóbát, amikor a sheavaj langyos.) Ezután csepegtesd a keverékbe az E-vitamin olajat, a panthenolt és az illóolajat. A végén add hozzá a cink-oxidot és keverd simára az egészet. Öntsd a mixet a tiszta és száraz tégelybe, és várd meg, amíg megdermed.

Így használd
Kézmosás után a még vizes kezekre tegyél egy kevés krémet, és addig masszírozd a kézfejet, az ujjakat és a körmöket, amíg az teljesen fel nem szívódik. Ha marad egy kis olaj a kezeden azt kend szét a karokon.

Tartsd a krémet száraz, hűvös helyen és 3 hónapon belül használd fel!

Készítsd el, próbáld ki, és oszd meg velünk a tapasztalataidat!

Tornázd feszesre az arcodat!

Regisztrálj a Joyo online arctorna programba, ahol saját tempódban haladva megtanítalak arctornázni, és vezetett edzésekkel segítem a szépülésedet.

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő Arctorna Mónival workshopra, vagy jelentkezz a következő tréningre!

img_1515_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://arctornamonival.blog.hu/api/trackback/id/tr6712893360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása