Arctorna Mónival

Arctorna Mónival

Így tüntesd el a pattanásokat házi készítésű só spray-vel!

2017. július 26. - Mudra Mónika

Nagyon sok, igazán olcsó és hatásos házi praktika van, amikkel jól kiegészíthetünk (vagy helyettesíthetünk) szépészeti kezeléseket, vagy egyszerűen beilleszthetjük azokat a bőrápolási rutinunkba. Ezek legtöbbször tényleg könnyen elkészíthetők, ha van egy jó receptünk. Most egy hihetetlenül egyszerű bőrtápláló tengeri sós permet receptjét fogom megosztani veletek, ami néhány perc alatt és fillérekből elkészíthető.

A tengeri sónak számos jótékony hatása van, sokféle terápiában és gyógyításra is használják. Ez az egyszerű só spray minden bőrtípusra alkalmazható, rendszeres használatával az arc friss, tiszta és ápolt lesz. Helyre állítja a bőr PH értékét, méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt nagyon jó a zsíros, pattanásos bőrre. Bőrápolóként vagy arctonikként használható a napi arcápolási rutinban!

Tengeri sópermet összetevők:
1 csésze desztillált vagy forralt víz
1 evőkanál himalája só (vagy tengeri só)
1 csipet Epsom-só vagy magnézium pelyhek
Opcionális: 1-3 csepp illóolaj (szuper a levendula vagy a menta)

Így készítsd a só spray-t:
A tengeri sót és az epsom sót add hozzá meleg vízhez és addig kevergesd, amíg a só teljesen fel nem oldódik. Majd csepegtesd hozzá az illóolajat, ha használsz. Tedd a sós vizet egy spriccelős palackba, és már kész is vagy! Használd naponta arctisztítás után a bőrre permetezve, vagy vattakorongra spriccelve töröld át vele a teljes arcot!

Extra tipp:
Tudtad, hogy az epsom-sóból fürdősót is készíthetsz? Az epson-só, másnéven magnézium-szulfát, képes a bőrön át is felszívódni, ezért hatékony magnézium forrás lehet a rendszeres sófürdőzés. A magnézium elengedhetetlen jónéhány élettani folyamathoz, ezenkívül jó stresszoldó, méregtelenítő, izomlazító és gyulladáscsökkentő hatása is van.

Adj egy csésze epsom-sóhoz a kedvenc illóolajodból 20 cseppet, keverd egy kád meleg vízbe, majd legalább 20-30 percet lazulj benne :)

Ha soha nem próbáltad még a sót a bőrödön, mindenképpen próbáld ki ezt az egyszerű és olcsó receptet, és kérlek oszd meg velünk a tapasztalataidat! 

Tornázd feszesre az arcodat!

Regisztrálj a Joyo online arctorna programba, ahol saját tempódban haladva megtanítalak arctornázni, és vezetett edzésekkel segítem a szépülésedet.

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő Arctorna Mónival workshopra, vagy jelentkezz a következő tréningre!

img_1323.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://arctornamonival.blog.hu/api/trackback/id/tr10012670095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása