Arctorna Mónival

Arctorna Mónival

Arctisztítás olajjal - kíméletes és természetes

2017. január 04. - Mudra Mónika

Azt, hogy a napi arctisztítás mennyire fontos, talán nem is kell hangsúlyozni. A koszos bőrre kent bármilyen krém felszívódásával a szennyeződés is bekerül a bőr mélyebb rétegeibe. Ez pedig biztosan nem cél. Amikor arctisztításról esik szó, akkor legtöbben a smink eltávolítására gondolnak, pedig sminkhasználat nélkül is nagyon fontos az arcbőr tisztántartása. Nem elég csak sima vízzel lemosni az arcot, de szappan vagy tusfürdő használata sem túl jó megoldás erre a célra. A boltokban kapható sokféle arclemosó közül sem egyszerű megtalálni a bőrtípusunknak megfelelő, kíméletes terméket.

A természetes olajok, amik szerencsére egyre népszerűbbek, nemcsak hatékony bőrápolók és ránctalanítók, de remekül oldják a bőr felületén lévő szennyeződéseket is, anélkül, hogy kiszárítanák a bőrt. Ezért azok remekül használhatóak a mindennapos arctisztításnál. Használhatsz bármilyen hidegen sajtolt tiszta olajat, például kókuszolajat, ligetszépe vagy argán olajat normál, száraz és/vagy érett bőrre. A jojoba olajat pedig a zsíros vagy kevert bőrüek is nyugodtan alkalmazhatják.

Jó, ha tudod, hogy közvetlenül a bőrre kent olaj szárítja a bőrt, ezért arctisztításkor, olajozás előtt, mindig nedvesítsd be az arcod. Ezután (a még nedves felületre) kenj a teljes arcra, nyakra és dekoltázsra egy kevés olajat. Fogj egy nedves szivacsot, kendőt, vagy amit arctisztításra szoktál használni és törölgesd át vele az olajos területeket mindaddig, amíg a kendő tiszta nem marad. Reggel és este is fontos az arctisztítás, de az esti soha, soha ne maradjon el, hiszen nagyon fontos, hogy a bőrre kent ápoló krémek, hogyan segítik az éjszakai regenerálódást.

Te próbáltad már az olajos arctisztítást?

Tornázd feszesre az arcodat!

Regisztrálj a Joyo online arctorna programba, ahol saját tempódban haladva megtanítalak arctornázni, és vezetett edzésekkel segítem a szépülésedet.

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő Arctorna Mónival workshopra, vagy jelentkezz a következő tréningre!

img_0478.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://arctornamonival.blog.hu/api/trackback/id/tr312096249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása