Arctorna Mónival

Arctorna Mónival

10 perces pakolás / gyönyörű bőr

2018. április 25. - Mudra Mónika

Mivel az én arcbőröm nemcsak extraszáraz, de szuperérzékeny is, ezért a rendszeres bőrápolási rutin mellett, időnként szoktam házi pakolásokkal is kényeztetni magam.  Gyakran kutatok számomra érdekes receptek után, amiket aztán vagy a leírás alapján készítek el, vagy testreszabok. Szeretek kísérletezni, sokszor változtatom az összetevőket, próbálok mindig valami különlegeset készíteni magamnak. Kaolinból is készítettem már néhányszor arcpakolást, nekem mindig bejött a végeredmény. Tegnap ilyen pakolást csináltam és arra gondoltam, hogy megosztom veletek a receptet. 

A kaolint, azaz másnéven fehér agyagot egyébként már régóta használják a szobrászatban, papírok fényesítéséhez, vagy a porcelángyártásban, napjainkban pedig rendkívül elt1erjedt a kozmetikai piacon. Megtalálható például smink termékekben, használják szappanokhoz, dezodorokhoz, arcmaszkokhoz vagy különféle testpakolásokhoz.

A kaolin a legkiméletesebb a különböző fajta agyagok közül, amely a legérzékenyebb bőrfajtákra is tökéletes. Rendkívül hatásos a felszíni szennyeződések eltávolítására, kiválóan méregtelenít, gyengéden stimulálja a keringést az alkalmazott területeken, eltávolítja a felesleges hámsejteket, nyugtat, regenerál és javítja a bőr szerkezetét. A fehér agyag minden bőrtípusra alkalmazható, de száraz, érzékeny bőrre különösen ajánlott.

Ezekre lesz szükséged a pakoláshoz:

  • 2 evőkanál kaolin (fehér agyag por)
  • 2 és fél evőkanál rózsavíz
  • 3 csepp E-vitamin olaj
  • 1-2 csepp illóolaj (opcionális)

E-vitamin olaj helyett bármilyen növényi olajat használhatsz, de ha nem teszel bele olajat az sem baj. Használhatsz mézet, gyümölcsöt, bármivel gazdagíthatod a pakolásodat, ami hasznos lehet a bőrödnek.

Elkészítés, alkalmazás:

Egy üveg vagy porcelán edényben keverd össze a kaolint és a rózsavizet (ha túl sűrű a massza, tegyél még hozzá annyi rózsavizet, hogy kenhető állagú legyen). Csepegtesd hozzá az olajat és keverd el ismét. Kend a masszát a megtisztított, de még nedves arcbőrre egyenletesen. Használhasz ecsetet, de kézzel, vagy egy kanállal is szépen felvihető. Hagyd fent a pakolást 10 percig (nem kell teljesen megszáradnia), majd langyos vizzel alaposan mosd le az arcod. Az eredmény egy csodásan puha, tiszta és ragyogó bőr lesz. Ezután használd a megszokott hidratáló krémedet!

Érdemes bőrtesztet végezni, ha még soha nem próbáltad a kaolint. A bekevert port ne tárold, minden alkalommal friss pakolást készíts! Heti 1 alkalommal érdemes alkalmazni.

Kellemes szépülést! Oszd meg a tapasztalataidat velünk is!

Tornázd feszesre az arcodat!

Regisztrálj a Joyo online arctorna programba, ahol saját tempódban haladva megtanítalak arctornázni, és vezetett edzésekkel segítem a szépülésedet.

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő Arctorna Mónival workshopra, vagy jelentkezz a következő tréningre!

be3c2f30-13d0-46cf-a6bf-41a1c75e3c2c.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://arctornamonival.blog.hu/api/trackback/id/tr1813870528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása