Arctorna Mónival

Arctorna Mónival

Fiatalító arcmasszázs, napi 4 percben

2018. július 29. - Mudra Mónika

Az arcmasszázs egy remek kiegészítője az arc fiatalon tartásának, ezért érdemes beépíteni egy párperces alap masszázst a napi rutinunkba. A helyes végzett masszázs elősegíti az elhalt hámsejtek leválását, lassítja a bőr öregedését, késlelteti a ráncok kialakulását, csökkenti a stresszt és lazítja az izmokat. A megélénkült keringés hatására több oxigén és tápanyag jut a sejtekhez, ami elősegíti azok megújulását, zavartalan működését és a gyógyulást. A vér gyorsabb áramlásával hamarabb eltávoznak a méreganyagok, valamint fokozódik az olajok vagy krémek értékes hatóanyagainak felszívódása a bőrön át. Itt egy egyszerű masszázs tipp, amit könnyedén alkalmazhatsz bármikor.

Lépések

1. Olajozás után nagy köröket rajzolva masszírozd át a teljes arcod és homlokodat. Fontos, hogy a körzés mindig fölfelé és kifelé irányuljon. Ezután tedd a jobb kezed mutató és a középső ujját vízszintesen az áll közepéhez és haladj végig baloldalon az állcsonton egészen a fül mögé, majd le a nyakon. Ismételd meg 5-ször mindkét oldalon. A nyakon egyik kezeddel, a nyak közepétől indulva haladj fölfelé és kifelé nagy körökkel néhányszor. Ismételd a másik oldalon is. A körzések legyenek gyengédek, ezek a mozdulatok még csak előkészítik a bőrt a masszírozáshoz.

2. Az áll közepétől indulva erősebb, határozottabb mozdulatokkal, kis köröket rajzolva kezd el masszírozni az arcodat. Kicsi, mély körzésekkel, lassan haladj az arc külső része felé. Az orrcimpák mellett és az orcák alatt legyél alapos. Ezután jöhet a teljes orca, a halánték és a homlok is. A homlokon kezdd a körzést középen és lassan haladj kifelé! Akkor masszírozol helyesen, ha először felfelé tolod az izmot és azután fordulsz az arc külső része felé. 

3. A szem környékét nagyon óvatosan masszírozd! A belső szemzugtól indulj, haladj fölfelé végég a szemöldökön, majd a külső szemzug mellett fordulj lefelé, vissza a belső szemzughoz. (Legyél gyengéd, a bőr ezen a területen vékony és érzékeny.) Ezután csípd össze a szemöldök belső végén a bőrt és tartsd 10 másodpercig, majd csípd össze a bőröd a szemöldök legmagasabb pontján (nagyjából a közepén) és tartsd 10 másodpercig. Végül kőrözz még néhányat a szemek körül, figyelve a helyes irányra!

4. A szemöldökök közötti területet is érdemes átmasszírozni. A középső ujjakat helyezd a két szemöldök közé, egymás alá. Az alsó ujjaddal rajzolj egy félkört fölfelé, majd vissza lefelé, a felsővel lefelé, majd vissza fölfelé. Az ujjak egyszerre mozogjanak, mindig ellentétes irányba.

5. A vízszintes homlokráncokra még néhány simító mozdulat. Tedd az egyik kezed ujjbegyeit a homlok egyik szélére, és föl-le mozdulatokkal haladj végig a teljes homlokon! Ismételd néhányszor oda és vissza! 

Végezetül nagy köröket rajzolva, puhán masszírozd át a teljes arcod és a nyakad! :)

Tornázd feszesre az arcodat!

Regisztrálj a Joyo online arctorna programba, ahol saját tempódban haladva megtanítalak arctornázni, és vezetett edzésekkel segítem a szépülésedet.

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő Arctorna Mónival workshopra, vagy jelentkezz a következő tréningre!

40c8e33a-fdc6-418c-b505-cea1fa5a5887.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://arctornamonival.blog.hu/api/trackback/id/tr4614148347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása