Arctorna Mónival

Arctorna Mónival

A legjobb arcmasszázs rutin napi pár percben

2017. február 05. - Mudra Mónika

Míg az arc kontúrjának megtartására a rendszeres arctorna a legjobb természetes megoldás, addig a szép bőrért, valamint a ráncok kialakulásának megelőzéséért arcmasszázzsal sokat tehetünk. Tedd napi rutinná a lenti gyakorlatokat, és pár hét múlva már látni fogod az eredményt!

Lépések

1. Arctisztítás után reggel vagy este kend át a teljes arcod és a nyakad egy kevés olajjal. Végezheted a masszázst a megszokott arcápoló krémeddel is, de mindenképpen használj vegyszermentes kozmetikumot!

2. Olajozás után nagy köröket rajzolva masszírozd át a teljes arcodat és homlokodat. Fontos, hogy a körzés mindig fölfelé és kifelé irányuljon. A nyakon a fül alatt nagy köröket rajzolva masszírozz, majd haladj a nyak belseje felé. Figyelj az irányra, itt is fölfelé és kifelé haladj!

3. Tedd az ujjaidat vízszintesen az áll közepéhez és haladj végig az állcsonton, egészen a fül mögé, majd le a nyakon. Ismételd meg 5-ször mindkét oldalon. Ezután ismét az áll közepétől indulva, kis köröket rajzolva, mozgasd az arcizmokat fölfelé. Kicsi, mély körzésekkel, lassan haladj fölfelé. Az orrcimpák mellett és az orcák alatt legyél alaposabb. Majd jöhet a teljes orca, a halánték és a homlok is. A homlokon kezdd a körzést középen és lassan haladj kifelé.

4. Jöhetnek a szemek. A belső szemzugtól indulunk, megyünk fölfelé a szemöldökön végig, majd a külső szemzug mellett fordulunk lefelé, vissza a belső szemzughoz. Legyél gyengéd, a bőr ezen a területen vékony és érzékeny. Ezután csípd össze a szemöldök elején (a belső szemzug fölött) a bőrt és tartsd 10 másodpercig, majd csípd össze a bőröd a szemöldök legmagasabb pontján (a szemöldök közepén) és tartsd 10 másodpercig. Végül kőrözz még néhányat a szemek körül, figyelve a helyes irányra.

5. A szemöldökök közötti területet is érdemes rendszeresen átmasszírozni. A középső ujjakat helyezd a két szemöldök közé úgy, hogy az egyik fent, a másik lent legyen. Az alsó ujjaddal rajzolj egy félkört fölfelé, majd vissza lefelé, a felsővel lefelé, majd vissza fölfelé. Az ujjak egyszerre mozogjanak és mindig ellentétes irányba.

Végezetül nagy köröket rajzolva, puhán masszírozd át a teljes arcod.

Tornázd feszesre az arcodat!

Regisztrálj a Joyo online arctorna programba, ahol saját tempódban haladva megtanítalak arctornázni, és vezetett edzésekkel segítem a szépülésedet.

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő Arctorna Mónival workshopra, vagy jelentkezz a következő tréningre!

img_0586.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://arctornamonival.blog.hu/api/trackback/id/tr4112183914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása