Arctorna Mónival

Arctorna Mónival

Így hatástalanítsd a mimikai ráncokat!

2018. július 07. - Mudra Mónika

Az arc izmai sajnos nemcsak feltölteni, kisimitani tudják az arcot, hanem a rendszeres mimikához használt izmok, a bőrt be is ráncosíthatják. Főleg akkor következik be ez viszonylag korán, ha nem megfelelő a bőrápolási rutinunk. A mimikai ráncok leggyakrabban a homlokon, a két szemöldök közötti területen, a szem és az ajak környékén jelennek meg először, ugyanis ezek azok a részei az arcnak, amivel leginkább kommunikáljuk érzelmeinket. De semmi pánik! A ráncok természetesek és lehetnek szépek is, csak nem mindegy, hogy mennyi van belőlük.

Többféle módja is van a vaskos mimikai ráncok megelőzésének. Például tudatosan lazíthatjuk, vagy elhagyhatjuk az erős mimikákat, nagyon jó a rendszeres arctorna, de hatásos lehet egy jó arcmasszázs is, ami azonnal lelazítja a befeszült  izmokat. Egy gyors masszázs bevethető bárhol és bármikor, 1-2 perc alatt felfrissíthetjük a ‘kritikus” területeket. Mivel én a két szemöldök közötti ráncosodás problémájával találkozom leggyakrabban, ezért most egy ilyen villám masszázs tippet osztok meg veletek.

Első lépés

Tedd mindkét középső ujjadat az orrnyeregbe egymás alá és húzd felfelé őket felváltva egészen a homlok közepéig. Ismételgesd 30 másodpercig. (Ne húzd az ujjad visszafelé a bőrön, csak fölfelé. Közepes erősséggel dolgozz.) 

Második lépés

Tedd a középső ujjaidat vízszintesen a szemöldökök közé úgy, hogy a két ujj hegye összeérjen. Közepes erősséggel nyomd rá az ujjak begyét a csontra és húzd őket végig, nagyjából a szemöldök közepéig. Ezután emeld fel az ujjaidat és tedd vissza a kiindulópontra. Ismételd 30 másodpercig.

Még jobb, ha egy kevés krémet, vagy olajat is használsz a masszázshoz.

Tornázd feszesre az arcodat!

Regisztrálj a Joyo online arctorna programba, ahol saját tempódban haladva megtanítalak arctornázni, és vezetett edzésekkel segítem a szépülésedet.

Ha személyesen velem szeretnél arctornázni, gyere el a következő Arctorna Mónival workshopra, vagy jelentkezz a következő tréningre!

15b9c0a1-89e7-44b4-808e-42a7b5980719.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://arctornamonival.blog.hu/api/trackback/id/tr3114099525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása